Gulyás család, Budajenő Először is szeretnénk gratulálni igényes honlapodhoz. Mi is köszönettel tartozunk precíz munkádért és hogy mindig itt voltál akkor, amikorra ígérted. Sokat segítettél jó tanácsaiddal, ötleteiddel (például a belső ajtók, boltívek kirakásában). Jó látni, hogy velünk együtt örülsz az elkészült "műnek"; nem csak munkádnak tekinted, hanem kihívásnak is és szinte sajátodnak érzed. Nálad az átadással nem ér véget a munka, mindig van újabb ötleted a további szépítgetéshez (így készült el a kerítés is és segítettél a bútorok felújításában is). Egyszóval köszönjük neked és kedves munkatársaidnak, hogy hozzájárultatok szülői házam csodálatos megújulásához. Továbbra is legyél maximalista és ilyen lelkesedéssel végezd munkádat. Ehhez kívánunk sok sikert és jó egészséget.

Gulyás család, Budajenő


Szuhay Péter, Zsólyomi Beáta Immár több mint 20 éve, Budapesttől úgy egy harminc kilométeres kőhajításnyira vásároltunk egy régi paraszt-polgár házat, ahogy akkortájt mondták, afféle "kulák-házat". Egy ház a maga valóságával kötelez, gondoltuk, így hát nem volt kérdéses, hogy igyekezzünk a házat úgy modernizálni, hogy közben megőrizzük méltóságát, egykori, később tán szégyenlett régi szépségét is. Az ablakok rossz állapotban voltak: szétszáradtak, a mázolásnál már ledobták a festéket, a szél átsüvített a réseken, ha az idő úgy akarta, hát az eső is bevert, a hó is befújt rajta; de bizony mívességük miatt nem akartunk megválni tőlük. Olyan asztalos ,,mestert" kerestünk (félő is e szót leírni a jézusi kovács-,,mester" megleckéztetése óta), aki külsőre megalkotja a régi ablakaink mását, de jól szigetelő és anyagában jó minőségű ablakokat készít. Így jutottunk el budakeszi barátaink ajánlása révén a Perbálon szorgoskodó Szabó Tamáshoz, akinek műhelyét a távolsági buszból naponta kétszer is láthattuk volna, ha éppen nem olvasunk vagy olvasmányunkba szunnyadunk bele. Először csak a legrosszabbul záró ajtót és ablakot cseréltettük ki. (Óh, bizalom anyja ne hagyj el!) Mivel ezek beváltak, azaz szépek és jók lettek, belevágtunk újabb ablakok és ajtók cseréjébe is. Tamás segített a tervezésben, és együtt gondolkodott velünk a "modernizálásban" is (hogyan legyenek az új ablakok buktathatók is, meg nyithatóak is; hogyan kerüljön vissza a régi spaletta, milyen legyen a festés). Mivel nagy a házunk, még néhány nyílászáró cserére vár. A jövőben a festést nem a helyszínen, hanem még beépítés előtt fogjuk kérni, mert a kőműves munka- bármennyire vigyáznak is-, nyomot hagy a fán. Már sok barátunknak, ismerősünknek ajánlottuk Szabó Tamást és ajánljuk mindenkinek jó szívvel.

Szuhay Péter, Zsólyomi Beáta


Tóth Eszter, Tinnye Házunk Tinnyén 193o-ban épült. Kardos Mihály asztalos családjának építette. A kiváló mester bizonyára különös gondossággal és igénnyel készítette a nyílászárókat saját házára. Családunk 1975-ben vásárolta meg az akkor lakatlan és leromlott állapotban lévő házat. Szűkös anyagi helyzetünk nem tette lehetővé eddig a nyílászárók cseréjét, amire csak most kerülhetett sor. Tiszteletben tartottuk az építő emlékét, tiszteletben tartjuk a gazdag történelmi múlttal rendelkező falunk hagyományait, ezért mindenképpen ragaszkodtunk az eredeti szép formájú ablakok pontos másolásához a jelen kor kényelmének biztosítása mellett. Szabó Tamás munkáinak megismerése alapján őt bíztuk meg házunk ablakainak elkészítésével. A fából, faszobrász közreműködésével készült ablakok bukó-nyíló szerkezetűek, pontos mása az eredetinek, nemcsak a hőt, és légmozgást, hanem az előttünk sűrűn közlekedő kisebb-nagyobb járművek zaját is jól szigetelik. A hulladék-anyagból arra következtethetünk, hogy jó minőségű száraz fából dolgoztak.
Szabó Tamás munkájával elégedettek vagyunk, további tevékenységéhez sok sikert kívánunk.

Tóth Eszter, Tinnye


Lackfi János, Prima Primissima- és József Attila-díjas író, költő, Zsámbék Zsámbékon lakom, és munkahelyemre, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai bölcsészkarára igyekvőben tizedik éve járok át heti kétszer Perbálon. Mindig meg is csodáltam a kultúrház, a vendéglő, a községház sorra kicserélődő, régies hangulatú ajtóit-ablakait.
Nem tudtam, kinek a műhelyéből kerültek ki, de látszott, hogy aki készítette, tisztában van korunk követelményeivel, avval, hogy jobbára nem szeretünk az utcára fűteni, ugyanakkor tiszteli azt a szellemiséget, formavilágot is, amelyet az előttünk századokkal erre élt, hajdani falusiak ránk hagyományoztak. Mindig is becsültem, ha valaki képes hidat verni múlt és jelen között, hiszem, hogy nem kell ásatag kísértetnek lenni ahhoz, hogy az előbbit szeressük, s hiszem azt is, hogy nem véletlenül születünk abba a korba, melyben élünk.
Sokáig nem sejtettem, hogy ezekhez a csodaszép nyílászárókhoz közöm lesz valaha is, ámulatom megmaradt az elmélet síkján. Aztán egyszer csak úgy adódott, hogy svájcifrank-hitellel megterhelt kis házunkat sikerült eladni, és feleségemmel, öt gyerekemmel albérletbe költözve nekivágtunk a nagy kalandnak: felépíteni álmaink házát! Feleségem építésvezetőt megszégyenítő harciassággal küzdött a mesteremberekkel, én pedig fel-alá szaladgáltam az országban, mint pók a falon, hogy összekeressem az építőanyagra valót.
Sok szakemberrel megismerkedtünk, és üdítő kivételként emelkedett ki az átlagból a perbáli Szabó Tamás, akit többen is ajánlottak, mi pedig tudtuk, hogy a jó szigetelés egyik stratégiai pontja éppen a nyílászárók kérdése. Tamás precíz költségvetése (nem kerültek elő utólag elfelejtett plusz összegek), méréseinek alapossága, és persze munkáinak szépsége igazán imponáló volt. Nem beszélve arról a pluszról, hogy tudott szenvedéllyel, belső örömmel beszélni arról, amit csinál, éreztük, hogy ez nem üzleti póz, nem színlelés, nem kész átverés. Műhelyének tisztasága, a gondosság, mellyel minden forgácsot újrahasznosít a fűtésnél, többre vallott, mint pusztán jó szakemberre.
Az ajtók-ablakok leszállítása-beépítése zökkenőmentesen lezajlott, és csodák csodája, minden éppen olyan volt, mint amilyennek megbeszéltük. Az utólagos aprómunka, a párkányok beillesztése, a purhabozás csúszkált egy kicsit az időben, de még időben, a tél beköszönte előtt megtörtént annak rendje és módja szerint.
Azt kell mondjam, azóta is jó együtt élni ezekkel a míves, kézi faragással díszített, télen hőt, nyáron hűvösséget mégis benntartó ajtókkal-ablakokkal, a zárak és kilincsek passzolnak, a kilátás pedig gyönyörű az üvegen keresztül, még ha ez már is nem közvetlenül a Perbálablaknak köszönhető.

Lackfi János
Prima Primissima- és József Attila-díjas író, költő
Zsámbék


Perbáli Közösségi Ház Szabó Tamással, mint asztalosmesterrel 2007- ben ismerkedtem meg közelebbről, addig csak "kívülről" figyeltem a céltudatos, gondos munka eredményének kibontakozását, csodáltam egyre szépülő- bővülő műhelyét, .
2005-ben kerültem a Közösségi Házba, ahol a legtöbb ablak, de leginkább a könyvtár, a színpad és egy klubhelyiség ablakai teljesen elhasználódott állapotban voltak, sürgős cserére szorultak. Két év sikertelen pályázat figyelés- írás után kiderült: saját erőből kell megoldani a problémát. Ekkor találkoztunk Tamással, akinek nem kellett sokat magyarázni az anyagi lehetőségeinket, azonnal felajánlotta, hogy a perbáli Önkormányzatot, mint helyi vállalkozó szívesen támogatja jó minőségű és kedvező árú ablakokkal!

Az előre pontosan egyeztetett menetrend szerint elkészültek az új ablakok, kiváló minőségben, illeszkedve az épület jellegéhez. 2009- ben a "Településközpont fejlesztése Perbálon"- című pályázat részeként a Közösségi Ház homlokzata és a kapubejáró is megújult, Szabó Tamás műhelyében elkészültek a műemlék típusú ablakok.
Ezek az ablakcserék az egész épülethez való viszonyunkat megváltoztatták. Az utcafront hajdani rossz időkre emlékeztető kirakata végre eltűnt a történelem süllyesztőjében és újra felfedezhető a régi Walter vendéglő épületének hangulata, nem beszélve arról, hogy nyertünk egy szép, új, világos helyiséget is az ablakoknak köszönhetően!
Az egész folyamatról egyébként csak ilyen röviden, tőmondatokban lehet írni: Tamás precízen felméri az igényeket, gondos árajánlatot ír, időben elkészül az ígért munka és tökéletesen helyére kerül minden.
Miért csak most írok erről? Sajnos én nem vagyok olyan gyors az írásban, mint ő a munkában, jellemzően halogatom az ilyesmit, de néhány hete tavaszi ablaktisztítás közben felfedeztem, hogy a múló idő meg se kottyan ablakainknak, nincs semmi jele a romlásnak, időjárás okozta sérüléseknek! Kívánhatunk ettől többet?

Mindenkinek jó szívvel ajánlom Szabó Tamás asztalosmestert, így nem csak szép, jól működő és időtálló nyílászárókra tehet szert, hanem megismerhet egy gondos- pontos- szakmáját és a megrendelőit tisztelő mesterembert.

Kúti Mária
Perbáli Közösségi Ház


Kedves Tamás!

Már egy hónap is eltelt azóta, hogy felszerelte az új nyílászárókat, de még most is minden nap örömöt okoz a szép munkában, különleges kívánságaink (ablakfaragványok, felezett köpenyegajtó a konyhában stb.) teljesülésében való gyönyörködés. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az árakat és a határidőket, melyekben megegyeztünk, maradéktalanul betartotta, nincs más teendőnk mint az, hogy kifejezzük köszönetünket, munkájához további sok sikert kívánjunk és mindenkinek őszintén ajánljuk a Perbálablak-ot.

Tisztelettel

Dr. László Előd és Dr. Kleiber Monika

Dentus KFT Budapest Ezúton szeretnénk köszönetün- ket kifejezni a Perbál Ablak cégnek, akik nagy szakértelemmel cserélték ki rendelőnk nyílászáróit! Nem volt egyszerű feladat, hiszen a XIX. században épült házban kialakított XXI. századi rendelőt kellett összehangolniuk. Esztétikailag, és funkcionálisan is teljes mértékben elégedettek vagyunk a munkájukkal, pácienseink is gyakran dicsérik a szép ablakokat. Külön kiemelnénk a hangszigetelést, amely lehetővé teszi a nyugodt kezeléseket!

Dentus KFT
Budapest XII.kerület,
Kiss János Altábornagy u.


Bakai család, Tök 2010-ben fogtunk hozzá Nagyapám házának felújításához. Az ablakokat, ajtókat is cserélni kellett. Több környékbeli házon, melyeken a közelmúltban cseréltek nyílászárót észrevettünk, hogy ugyan más-más az ablak kinézete, díszítése, színe, de az ablakok stílusukat tekintve hasonlóak. Megtudtuk, hogy mindet Tomi készítette. Tomi nyílászárói szépek, messziről megismerhetők, egy jellegzetes, egyedi, jól eltalált konstrukció szerint többféle díszítéssel, színben készülnek. Mi is ilyet szerettünk volna.
Felkerestük Tomit és sikerült is megállapodnunk. Tisztáztuk az egyes nyílászárók méreteit, színét, felületkezelését, melyik milyen legyen, legyen-e üveg az ajtón, vagy ne, matt üveges legyen vagy sima, melyik ablak hogyan nyíljon, milyen legyen az osztása, melyik ajtó merre nyíljon stb.
Tomi mindent pontosan ezek szerint készített el, annyiért, amennyiben megállapodtunk. Akkorra készült el, amikorra mondta, elhozta, beépítette aznap, amikorra jelezte. Mindenben betartotta a megállapodást. Teljesen meg vagyunk elégedve, örülünk a nyílászáróknak, azóta is jól működnek.

Bakai Zoltán és családja, Tök


Sárdi Gábor, Budajenő 2010 tavaszán Szabó Tamással történt többszöri egyeztetés alapján döntöttünk arról, hogy a készülő családi házunk külső és belső nyílászáróinak elkészítésére és beépítésére a Perbálablak-ot választjuk. A döntésünk meghozatalában fontos szempontként szerepelt, hogy a Perbálablak a legújabb gyártástechnológiai megoldások alkalmazásával (pl. a hőszigetelésben többrétegű üvegezés, német minőségbiztosítási intézet által bevizsgálva) készít esztétikus és kiváló minőségű műemlék jellegű nyílászárókat. A megtekintett referencia munkák minősége, a megbeszéléseken kialakult kapcsolat és nem utolsó sorban a kiváló ár-érték arány további szempontok voltak választásunkban.
A nyílászárók tervezése alatt Tamás mindig nyíltan rávilágított az elképzeléseink előnyeire és hátrányaira, nem rejtve véka alá az esetleges ellenvetését egy konkrét elképzeléssel kapcsolatban, így például a ház térségében gyakorta jelentkező nagy szél miatt közösen döntöttünk a fa redőnyök mellett és elvetettük az eredetileg elképzelt spalettás megoldást, aminek azóta is örülünk. Az elkészült nyílászárók beépítési munkálatai során Tamás munkatársaival kapcsolatban is nagyon pozitív kép alakult ki bennünk, az elvégzett munkájukból a Tamás által képviselt minőség sugárzott, a megbeszélt határidőket pontosan betartották. A ház alapvető arculatteremtő díszei az ablakok lettek, vendégeink az ablakok szépségét veszik észre leghamarabb. Összefoglalva nagyon elégedettek vagyunk a Perbálablakkal és csak ajánlani tudjuk bárkinek, aki minőségi és esztétikus fa nyílászárókat keres. Végezetül megemlíteném, hogy Tamás a beépítés után is szívén viseli cége munkáját, azóta is többször járt nálunk munkatársaival ellenőrizve a vasalat beállításokat és elvégezve az egy éves intenzív használat után esetlegesen szükséges utólagos finombeállításokat.

Sárdi Gábor, Budajenő


Csoma család Épülő családi házunkhoz szerettünk volna tetszetős, formás fa nyílászárókat. A fejünkben megvolt mit szeretnénk, csak azt nem tudtuk honnan. Interneten keresgélés közben akadtunk a Perbálablakra, és a honlap nézegetéskor éreztük már, hogy megtaláltuk a megfelelő céget, stílusosan pont abban a községben, ahol építkezünk. Gyors kapcsolatfelvétel után megkezdődtek az egyeztetések, amely során Szabó Tamás rendkívül segítőkész, kreatív, lelkiismeretes, rugalmas mesterembernek bizonyult. Az elkészült nyílászárók láttán úgy döntöttünk, hogy a konyhabútort is vele készíttetjük el, és ha lehet ilyet mondani, ez még szebb lett. Nyugodt szívvel ajánlom a Perbálablakot és Szabó Tamás asztalosmestert azoknak, akiknek fontos a korrekt ár/érték arány.

Csoma család, Perbál"


Rák Zsolt, Budakeszi Perbálablakra újsághirdetés és internetes oldalai keltették fel a figyelmet. Egy referencia munkáját Zsámbékon megtekintettük -egy lakóházat műemlék stílusú ablakokkal, belül spalettákkal- az ügyfél nagyon meg volt elégedve. Miután a műhelyt személyesen is megtekintettem, és jó benyomást tett a személyes találkozás Tamással, döntöttem a megbízás mellett. Az árak is versenyképesek voltak. A műhelylátogatáskor a már kész és készülő ajtók, ablakok is be lettek mutatva a hozzájuk rendelhető alkatrészekkel. ...

A részletes vélemény innen letölthető PDF formátumban!

Rák Zsolt, Budakeszi


Tallér Ferenc, S+N Kft., Budapest 2012. év októberében Budapesten Önök újították fel a közel 150 éves épület 1970. évben beépített ablakait. A műemlék környezetben lévő épület fából készült ablakai a negyven év alatt elhasználódtak, cseréjük indokolttá vált. Az Önök cége az eredeti kivitelnek megfelelően új ablakokat gyártott.
Igen rövid idő alatt (5 nap) végezte el a régi ablakok kiszerelését, eltávolítását és építette be a kiváló minőségű - hő- és hangszigetelt üvegekkel ellátott - csomómentes borovi fenyőfából készült ablakokat.
A szakszerűen elvégzett munka minősége kifogástalan. A dolgozók az előre megállapodott időpontban megjelentek és folyamatosan dolgoztak.
A Céget az elvégzett tevékenysége alapján mindenkinek melegen ajánlom.

Budapest, 2013. március 14.
Tisztelettel

S+N Kft.
Tallér Ferenc,
ügyvezető igazgató


Bán Zsolt, Plébánia, Budapest Kedves Szabó Tamás!

A Budapest-Országúti Szent István első Vértanú Plébánia nevében köszönjük gondos munkájukat. Hét földszinti ablakunkat cserélték ki néhány nap alatt. Gyorsan, szervezetten, nagy odafigyeléssel dolgoztak. A Margit körúton található irodáinkban és termeinkben minimális takarítás után folyhatott tovább az élet, és azóta sokkal csendesebb és pormentesebb közegben dolgozhatunk.
Az egyedi készítésű ablakok esztétikailag pontosan illeszkednek a XVIII. századi műemlék épülethez, a minőségük viszont a XXI. századi elvárásoknak is megfelel. A határidőket pontosan betartották, a kivitelezés során minden kérésünket teljesítették - maximálisan elégedettek vagyunk a munkájukkal.
Ezért választottuk a Perbálablak csapatát a további ablakcseréinkhez is.

Budapest, 2015. június 25.
Bán Zsolt